Hoe het werkt

Stichting Er Even Uit organiseert uitjes voor gezinnen met financiële problemen. De focus ligt op gezinnen in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn.

Privacy
Niemand hoeft te weten dat jullie via Stichting Er Even Uit op pad zijn. We vragen niet om foto’s. En we geven nooit privégegevens door aan derden. Wel slaan we privégegevens op, zodat we kunnen checken of je woonachtig bent in Leidsche Rijn. En om het uitje te kunnen organiseren. Ook bewaren we deze informatie, zodat we kunnen checken of je eerder via de stichting een dagje uit hebt gehad.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?
Als een gezin geen geld heeft voor een dagje uit, mag het zich aanmelden bij Er Even Uit. Sommige mensen leven in de bijstand, andere houden al jaren niks over aan het eind van de maand. Wij kiezen er bewust voor geen onderscheid te maken in verschillende financiële situaties.
De enige voorwaarde is dat je gezin bestaat uit kinderen (0-18 jaar) en woont in Leidsche Rijn (Leidsche Rijn, Vleuten, Vleuterweide, De Meern, Veldhuizen, Terwijde, Langerak, Parkwijk, ’t Zand).

Hoe vaak mag ik met mijn gezin gebruik maken van Er Even Uit?
Eén keer in de vijf jaar kun je in aanmerking komen voor een uitje. Dit doen we zodat er meer gezinnen gebruik van kunnen maken. Let op: Ben je vijf jaar geleden op uitje geweest, dan moet je je opnieuw aanmelden. Uitzondering hier op zijn de lokale acties.

En wordt daar geen misbruik van gemaakt?
Doordat wij werken zonder tussenkomst van instanties en zonder inkomensnorm zou misbruik voor kunnen komen. Maar die enkeling die op onze kosten naar de bioscoop gaat terwijl dat best uit eigen zak betaald had kunnen worden, zit echt niet lekker.

Hoe geef ik me op voor een uitje?
Laat je gegevens achter op de Geef je op-pagina. Als je bovenaan de wachtlijst staat nemen we telefonisch contact met je op. Dan bespreken we de wensen van het gezin, beschikbare data en ook het vervoer. De stichting neemt de entreekosten, vervoer en iets te eten op zich. Er wordt nooit geld uitgekeerd.

Kan ik jullie helpen?
Tuurlijk! We staan open voor suggesties. Heb jij ideeën voor bijvoorbeeld een inzamelingsactie of heb je tijd over, neem contact met ons op via info@erevenuit.nl

Is deze werkwijze jullie eigen idee?
Welnee! Soortgelijke stichtingen bestaan door heel Nederland. Wij hebben nauw contact met de Groningse stichting Lutje Geluk dat al jaren op deze manier gezinnen helpt.

Verdienen bestuurders een beloning en/of onkostenvergoeding voor hun werkzaamheden?
Nee.